dilluns, 3 de novembre del 2008

Cashback...and others!


Hello!

Acabo de sopar després de veure la pel·lícula Cashback de Sean Ellis, en versió original a l'Atlàntida (Manresa). M'ha agradat força: té alguns plans interssants, la història té un toc original i els actors fan riure, hi ha cada personatge! Us la recomano, està "guai"!

Pel·lícules que he vist des que van començar les sessions al Cineclub:

  • "Rebobini, si us plau" de Michel Gondry: vaig riure molt, moltíssim, i em va anar de perles perquè ho necessitava!
  • "Ronda de nit" de Peter Greenaway: em va recordar que he de veure tots els films d'aquest director, ja que només havia vist The Pillow Book. Em va agradar, tot i que sigui més teatral que cinematogràfica...En Greenaway sempre cerca nous llenguatges i no li agrada el cinema mastegat nordamericà.
  • A la soledad de José María Nunes: va ser com trobar un diamant plè de substància. A més a més vaig poder parlar amb el mateix director...De què? Doncs resulta que és amic del que va ser el meu professor d'Animació a la Facultat, en Josep Mª Blanco (que actua en aquest film).
  • "Aleksandra" d'Aleksandr Sokurov: una mirada un xic especial sobre el conflicte de Txetxènia. No a tothom li ha agradat, però jo crec que encara que no mostri descaradament la crueltat de sang i fetge de la guerra, ens parla d'humans, de persones que viuen la guerra com una rutina, de coses difícils d'entendre, i també ens mostra la personalitat d'una dona forta fins un cert punt, la protagonista. Crec que l'hauria de tornar a veure! Per cert de Sokurov havía vist "L'arca rusa", film rodat en un sol pla, bonic i curiós.
Acabo de cenar después de ver la película Cashback de Sean Ellis, en versión original en la Atlántida (Manresa). Me ha gustado bastante: tiene algunos planes intersantes, la historia tiene un toque original y los actores hacen reír, hay cada personaje! Os la recomiendo, está "guay"! 

Películas que he visto desde que comenzaron las sesiones en el Cineclub: 

  • "Rebobinar, por favor" de Michel Gondry: reí mucho, muchísimo, y me fue de perlas porque lo necesitaba! 
  • "Ronda de noche" de Peter Greenaway: me recordó que tengo que ver todos los films de éste director, ya que sólo había visto The Pillow Book. Me gustó, aunque sea más teatral que cinematográfica ... Greenaway siempre busca nuevos lenguajes y no le gusta el cine masticado norteamericano. 
  • En la soledad de José María Nunes: fue como encontrar un diamante lleno de sustancia. Además pude hablar con el mismo director ... ¿De qué? Pues resulta que es amigo del que fue mi profesor de Animación en la Facultad, Josep M ª Blanco (que actúa en este film). 
  • "Aleksandra" de Aleksandr Sokurov: una mirada un poco especial sobre el conflicto de Chechenia. No a todos les ha gustado, pero yo creo que aunque no muestre descaradamente la crueldad de sangre e hígado de la guerra, nos habla de humanos, de personas que viven la guerra como una rutina, de cosas difíciles de entender, y también nos muestra la personalidad de una mujer fuerte hasta cierto punto, la protagonista. Creo que debería volverla a ver! Por cierto de Sokurov había visto "El arca rusa" una película realizada en un sólo plano: curiosa y bonita.